Cabriokap Volkswagen Golf 1, 3 of 4 vervangen

Bent u op zoek naar een nieuwe Cabrioletkap voor uw Volkswagen Golf 1, 3 of 4? Wij helpen u graag bij Beklederij Maas en Waal.

Tijd om uw cabriokap Volkswagen Golf 1 te vervangen?

De aanwezigheid van verouderende factoren en de leeftijd van uw auto zijn belangrijk voor de conditie van uw cabrioletkap. Het aantal uren regen en zon die uw auto te verduren heeft, heeft bijvoorbeeld naast andere (weers)invloeden veel invloed op de veroudering van uw kap. Meestal moet de kap na 6 tot 14 jaar worden vervangen. Uw kap krimpt langzaam gedurende gedurende de jaren, met als gevolg dat onderdelen mogelijk minder goed op elkaar aansluiten. Ook kunnen er hierdoor kleine scheurtjes in het materiaal ontstaan. Deze ouderdomsslijtage kan ervoor zorgen dat uw cabrioletkap gaat lekken, waardoor schade aan uw interieur kan optreden. De vervangingingstermijn van uw cabriokap Volkwagen Golf 3 en cabriokap Volkswagen Golf 4 is overigens gelijk aan die van de Golf 1.

Schade aan uw cabriokap Volkswagen Golf 4

Niet alleen ouderdomsslijtage bepaalt het moment waarop u een nieuwe cabrioletkap nodig heeft. Het kan ook zijn dat uw kap gerepareerd of vervangen moet worden vanwege beschadigingen. Een reparatie maakt uw cabriokap Volkswagen Golf 1 weer helemaal waterdicht. Soms moeten onderdelen van de kap zoals de isolatie binnenin die kan gaan rotten door lekkages, of de rubbers die kunnen vervormen of uitdrogen, moeten bij een reparatie worden vervangen. Bij een kapreparatie moet de kap volledig worden gedemonteerd, wat deze reparatie vrij arbeidsintensief maakt. Daarnaast zult u kleurverschil zien tussen de stof van de oorspronkelijke kap en het gerepareerde deel, omdat de kap zelf vaak al wat is verkleurd door weersinvloeden. Meestal is het goedkoper om uw kap volledig te vervangen dan om een arbeidsintensieve en dus dure reparatie te laten uitvoeren. U heeft dan naast een besparing, ook een mooie nieuwe kap.

Welk materiaal kies ik voor mijn cabriokap Volkwagen Golf 3?

Uw nieuwe kap moet natuurlijk stevig zijn, dus het is belangrijk om het juiste materiaal hiervoor te kiezen. Hij moet immers jarenlang de invloeden van regen en de zon kunnen weerstaan. Bij Beklederij Maas en Waal kunnen wij zowel Sonnenland- als PVC cabriokappen aan u leveren. Het verschil tussen deze kappen zit vooral in de levensduur. Onze PVC kappen zijn gemaakt van kunststof. Hierdoor zijn ze voordeliger, maar toch stevig. Onze Sonnenland kappen zijn de meest luxe en duurzame kappen. Met een Sonnenlandkap schaft u een kap uit het hogere segment aan; autofabrikanten als Saab, Audi, Mercedes en Porsche gebruiken deze kappen ook. Deze kappen gaan lang mee. De PVC kappen gaan minder lang mee dan onze Sonnenland kappen, waardoor het eerder nodig is de kap te vervangen. Wij kunnen u bij Beklederij Maas en Waal natuurlijk adviseren over de materiaalkeuze voor uw cabrioletkap.

Beklederij Maas en Waal

Wilt u een nieuwe cabriokap Volkswagen Golf 4 aanschaffen of advies hierover inwinnen? Wij zijn hier zowel telefonisch als per e-mail voor bereikbaar. Voor foto’s van cabriokappen die wij hebben vervangen kunt u verder kijken op onze website. Wij zien u graag bij Beklederij Maas en Waal.

Vraag vrijblijvend meer informatie aan!