Cabrioletkappen

Cabriokap vervangen

Wilt u uw cabriolet voorzien van een nieuwe cabrioletkap? Beklederij Maas en Waal helpt u graag bij het maken van de juiste keuzen en voorzien van advies. Bij het vervangen van een cabriokap is de keuze voor het juiste materiaal van belang. Omdat cabriokappen onderhevig zijn aan wisselende weersomstandigheden zoals regen en zon is het belangrijk dat de cabrioletkappen bestaan uit sterk materiaal. De laatste jaren zijn er veel veranderingen gekomen betreft de keuze voor materiaal bij cabrioletkappen. Beklederij Maas en Waal werkt met verschillende materialen die geschikt zijn voor cabrioletkappen. De afgelopen jaren zijn er verschillende veranderingen gekomen bij de materialen voor de cabriokap. Graag lichten wij het verschil in materialen uit:

PVC cabrioletkappen

PVC is kunststof materiaal en word door vele fabrikanten standaard gebruikt bij hun cabrio-uitvoeringen.  PVC was een relatief goedkoop en duurzaam materiaal, en is leverbaar in verschillende kwaliteitssoorten.  PVC is een vorm van kunststof wat de afgelopen jaren in sommige gevallen toevoegingen heeft verwijdert van onder andere cadmium en andere zware chemische middelen.  Deze toevoegingen mogen niet meer worden gebruikt. Het nadeel van het verwijderen van deze chemische middelen is dat de levensduur van een pvc cabrioletkap hierdoor minder lang is geworden. Cadmium en andere chemische middelen werden voorheen toegevoegd om de levensduur langer te maken. Tegenwoordig zijn cabrioletkappen van PVC na gemiddeld 5 jaar toe aan vervanging.

Sonnenland Cabrioletkappen

Sonnenland cabrioletkappen het klassemateriaal van vroeger.  Al jaren worden Sonnenland cabrioletkappen gebruikt door autofabrikanten in het hoge segment. Denk hierbij aan merken als Saab, Audi, Mercedes en Porsche. Sonnenland mocht voorheen niet verkocht worden aan derde vanwege een beschermde handelsnaam. Jaren geleden zijn de rechten omtrent Sonnenland verkocht. Andere fabrikanten mogen nu het materiaal onder hun eigen naam produceren. Op dit moment wordt de naam Sonnenland voornamelijk gebruikt als een verzamelnaam, zoals Maxi-Cosi en Luxaflex. Beklederij Maas en Waal plaatst uw cabrioletkap vakkundig en professioneel. Ook geven wij u graag advies over de mogelijkheden voor het plaatsen van een nieuwe cabrioletkap. 

Wij bieden u de beste prijs-kwaliteitsverhouding en monteren eerste klas cabrioletkappen van ALLE automerken! 
Voor de scherpste prijzen kunt u contact met ons opnemen via telefoon of email.

Veelal klaar terwijl u wacht!

Voorbeelden

Vraag vrijblijvend meer informatie aan!